NİĞDE / MERKEZ - Gösterli İlkokulu

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle 18 Mart 2024 tarihinde okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, günün anlam ve önemini anlatan yazının okunması, şiir ve tiyatro gösterlileri ile devam etti. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi kutlarız.

Mrt

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü okul programımız saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrencilerimizin hazırlamış olduğu metin ve şiir ile devam etti. Tiyatro oyunu ve Oratoryolarla renklendirilne programda okulumuzda yapılan 'En güzel İstiklal Marşı Okuma' yarışmasında ilkokul ve ortaokulda birinci olan öğrencilerimiz ödüllendirildi. Program dereceye giren öğrencilerimizin İstiklal Marşı’nı okuması ile sonlandırıldı.

Şbt

Niğde Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Cevahir UZKURT ve Millî Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim YAŞAR, okulumuzda Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan kursu ziyaret ederek kursiyerler, öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya geldiler.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuzda dolu dolu kutladık.Bu güzel günün hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Aziz hatırasına ve bıraktığı emanetlere sahip çıkan bir nesil yetiştirme şiarıyla Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ü rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ruhu şâd olsun!

Ekm

Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıl dönümü okulumuzda köy halkımız, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımlarıyla coşkuyla kutlandı. Ana sınıfından sekizinci sınıfa kadar tüm öğrencilerimizin katıldığı program öğrenci yürüyüşleri ile başlamış; günün anlam ve önemini belirten yazılar, konuşmalar, şiirler, gösteriler, şarkılar, marşlarla devam etmiş ve coşkuyla sona ermiştir.

Ekm

Okulumuzda 13/10/2023 tarihinde Afet ve Acil Durum Hazırlık tatbikatları gerçekleştirildi. Katkılarından dolayı Yeşilgölcük Belediye Başkanı Sn. Ramazan TUNCAY'a ve itfaiye erleri Davut UĞURLU ve Tamer YALIM'a teşekkür ederiz.

Eyl

Okul Çağı Görme Tarama Programı kapsamında Niğde İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı personeller tarafından çocuklarımıza göz taraması gerçekleştirildi.

Eyl

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Niğde merkez ve ilçelerine bağlı kütüphanesi olmayan köy ve beldeleri ziyaret ederek öğrencilerin kitap okumasına olanak sağlayan Gezici Kütühane köyümüze de geldi.

May

9 Haziran 2023 tarihinde okulumuz bahçesinde düzenleyeceğimiz KIZILAY Kan Bağışı kampanyasına tüm vatandaşlarımız davetlidir. Kampanyaya katılmak isteyenler okul müdürümüz Arif AKTEPE ile iletişimi geçebilirler. Tel: 533 601 7388

May

Okulumuz 1/A Sınıfı, "Okuma Bayramı" ile eğitim öğretim yılını sonlandırdı. Değerli öğretmenimiz Hümeyra ÖZDEMİR'e ve tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Toprağın uyanışının, baharın gelişinin, kardeşliğin, dostluğun ve dayanışmanın sembolü olan ve geniş bir coğrafyada kutlanan Nevruz, Türk milletinin bahar bayramıdır.